Courtois ontgoocheld bij Rode Duivels: We deden precies niets

Courtois ontgoocheld bij Rode Duivels: "We deden precies niets"

27-11-2022 19:00
23

De Rode Duivels hebben een bittere pil geslikt tegen Marokko. Ook Thibaut Courtois was ontgoocheld na de 0-2, maar vindt niet dat hij in de fout ging bij de eerste goal van Marokko. 

"De ontgoocheling is zwaar", aldus Courtois bij Het Nieuwsblad. "Het is een teleurstellend resultaat voor ons, waardoor er nog maar één ding op zit: donderdag winnen. Dat is geen ideale situatie om na twee speeldagen in te zitten. Het zal zo moeten zijn en we hebben dit op het EK in 2016 tegen Zweden als eens moeten doen. Kroatië is een ander kaliber, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan."

Courtois kreeg de eerste goal binnen op een vrijschop. "We zetten veel spelers in de eerste zone en dan moeten we beter verdedigen. Of ik verrast was? Ik denk niet dat het van mij honderd procent goed gekeept was, maar het probleem is dat zo’n bal in de eerste zone normaal voor de verdediging is. We moesten naar de bal toe lopen, zoals hen, maar we deden precies niets."

In de andere wedstrijd in deze poule heeft Kroatië met 4-1 gewonnen van Canada. De Belgen moeten donderdag dus sowieso winnen om nog door te gaan. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s