Van Dijk opvallend positief na gelijkspel: 'In ieder geval een resultaat'

Van Dijk opvallend positief na gelijkspel: 'In ieder geval een resultaat'

25-11-2022 20:01
2

Virgil van Dijk zag Oranje op verschillende punten aangepakt worden door Ecuador. De aanvoerder van het Nederlands elftal zag zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen vrijdagavond. Vooral op het middenveld zag Van Dijk dat Ecuador beter was.

"Ik denk dat zij feller waren op het middenveld", vertelt Van Dijk na afloop van het duel bij de NOS. "Uiteindelijk pak je wel resultaat en dat is erg belangrijk. Je verliest hier niet dus je hebt het nog volledig in eigen hand. We hadden ons goed voorbereid, maar zij hebben echt bijters op het middenveld. Die Caicedo en Mendes hadden we het bijvoorbeeld erg moeilijk mee. Daar moet je slim mee omgaan en snel spelen."

Van Dijk zag wel een erg goed begin van het Nederlands elftal. "We begonnen wel echt sterk, dat is zeker iets om op voort te borduren. Uiteindelijk moet het wel in balbezit een stuk beter. We hebben vandaag echt tegen een goede ploeg gespeeld. Zij zetten erg goed druk, ook al zijn ze in balbezit geen wereldploeg. Uiteindelijk waren zij gewoon heel agressief op het middenveld en wij hebben dat echt niet getoond vandaag."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie