Wilmots ziet missing-link in selectie Rode Duivels: “Hij kent de groep”

Wilmots ziet missing-link in selectie Rode Duivels: “Hij kent de groep”

19-11-2022 18:28
26

Bondscoach Roberto Martinez had de moeilijke opdracht om de selectie van de Rode Duivels te kiezen. Marc Wilmots sprak met Het Nieuwsblad over de Belgische nationale ploeg.

De voormalige bondscoach van de Rode Duivels mist Divock Origi. “Ik mis Origi, die groot is, de ideale leeftijd heeft, de groep kent. Van Lukebakio ben ik fan, die heeft bijna alles. Achterin was Mechele voor mij een potentiële titularis. Maar ach, dat zijn allemaal moeilijke keuzes.”

Volgens Wilmots blijven de Rode Duivels een outsider voor het WK.“We hebben een goede ploeg. Een ploeg die outsider is. De favoriet is voor mij Brazilië. Vier jaar geleden was Neymar niet helemaal fit en heeft hij geprobeerd om het te forceren, maar nu is hij top en heeft hij meer steun.”

Wilmots laat zich ook uit over de toekomst van Martinez. “De voetbalbond moet na het WK beslissen over de toekomst van Martinez, perfect logisch dat ze tot dan gaan wachten. Maar als je er tegen zo'n topland uit gaat, is dat ook geen schande en kunnen ze misschien nog met hem door.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s