Vanaken (Club Brugge): “Mijn status bij de Rode Duivels is wel veranderd”

Vanaken (Club Brugge): “Mijn status bij de Rode Duivels is wel veranderd”

19-11-2022 16:46
7

Hans Vanaken mocht tegen Egypte starten van bondscoach Roberto Martinez. De middenvelder van Club Brugge gaf een persconferentie en sprak onder meer over zijn status bij de Belgische nationale ploeg.

Vanaken mag geregeld opdraven. "Het is wel zo dat ik na het EK veel gespeeld heb en enkele keer beslissend ben kunnen zijn. Ik heb aan de coach en aan de ploeg getoond dat ik iets voor hen kan betekenen. Mijn status is dus enigszins wel veranderd.”

Ook tegen Egypte mocht Vanaken starten. "Ik was aangenaam verrast dat ik mocht starten, ja. De concurrentie is groot, dus moet je elk moment grijpen om te tonen dat je klaar bent. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar ik zal altijd mijn uiterste best doen om het team te helpen.”

Zijn wissel was naar eigen zeggen niet teleurstellend. “De wissel van gisteren was niet afgesproken, maar ik was niet ontgoocheld. Ik ben hier om te genieten van een groot toernooi, maar wil natuurlijk zo veel mogelijk spelen. Maar het is moeilijk om daar nu iets op te plakken”, citeert Sporza Vanaken.