Vermeeren is leuk lichtpuntje bij Antwerp: Stak er met kop en schouders bovenuit

Vermeeren is leuk lichtpuntje bij Antwerp: "Stak er met kop en schouders bovenuit"

14-11-2022 23:46
4

Royal Antwerp FC haalde in het slotkwartier tegen Club Brugge nog een dubbele achterstand op: 2-2. Voor de jonge Arthur Vermeeren betekende de verplaatsing naar Jan Breydel meteen ook zijn eerste basisstek in de Jupiler Pro League. Volgens het panel van Extra Time heeft het jeugdproduct het er uitstekend vanaf gebracht.

Tafelgast Gilles Mbiye-Beya heeft nog een tijdje samengewerkt met Vermeeren. "Ik ken hem van bij de beloften. Hij is een hele goede voetballer, die verticaal durft te spelen", zei hij. Ondanks zijn zeventienjarige leeftijd valt zijn maturiteit al op. "Er staat ook een goede kop op. Hij is heel volwassen en je hebt er nooit problemen mee."

Toen Vermeeren aan de aftrap verscheen, had Mbiye-Beya er meteen een goed oog in. "Het is misschien gek om te zeggen, maar ik ben niet verrast dat hij dat tegen Club Brugge heeft neergezet. Hij is verdedigend en offensief sterk. Hij is een kilometervreter en pitbull, maar kan ook technisch goed voetballen."

Wesley Sonck trad zijn tafelgenoot bij. Als jeugdtrainer bij de Belgische voetbalbond kent ook de gewezen Gouden Schoen Vermeeren bijzonder goed. "Hij steekt er bij de U18 met kop en schouders bovenuit", bevestigt Sonck. "Je ziet meteen welke spelers klaar zijn. De kwaliteit die hij heeft, dat zie je meteen aan de bal."