Mertens schenkt Club NXT in het absoluut slot oververdiend punt tegen RSCA Futures

11-11-2022 21:50 Laatste update: 22:15
28

De partij tussen NXT en RSCA Futures heeft voor een herhaling van de heenwedstrijd gezorgd. Net zoals eerder dit seizoen zijn beide ploegen er niet in geslaagd om een winnaar te vinden. Het werd 2-2.

Bij de RSCA Futures kregen we Julien Duranville te zien, die zich na enkele goede wedstrijden bij de A-kern, terug mocht tonen bij de jonkies in de Challenger Pro League. NXT deed het dan weer zonder smaakmakers Sandra, Audoor en Mbamba in de topper.

Het spel ging aanvankelijk ook heel goed op en neer, met verschillende kansen voor beide ploegen, maar zonder een doelpunt. De Bruggelingen eisten wel het balbezit en probeerden de jonkies van paars-wit naar achteren te drukken. Met succes. Homma probeerde twee keer op doel te besluiten en was de tweede keer ook effectief. Met een knappe trap kon hij debutant Rik Vercauteren verslaan.

De jonkies van paars-wit gaven zich niet gewonnen en gingen op zoek naar die gelijkmaker. Lammens wist NXT een eerste keer te redden, maar werd in minuut 33 toch verslagen. Na een mooie actie kwam de bal tot bij topschutter Stassin, die de bal door de benen van Lammens in doel wist te besluiten.

Anderlecht wist na dat doelpunt het evenwicht te herstellen en was ook in de tweede helft de evenknie van Blauw-Zwart, dat wel de betere kansen bij elkaar wist te voetballen. Het bleef echter vooral een strijd tussen twee ploegen die vooral niet wilden verliezen.

Twintig minuten voor tijd kreeg Blauw-Zwart toch een unieke kans om op voorsprong te komen na een penaltyfout op Homma. Romeo Vermant plaatste zich achter de bal, maar gleed uit en schoot de bal over doel.

Anderlecht kwam er niet aan te pas, wist geen enkele kans bij elkaar te voetballen, maar scoorde toch. Tien minuten voor tijd was het Michez die de Brusselaars op voorsprong bracht en zo leek het hen ook de overwinning schonk. Nicky Hayen gooide echter alles in de strijd en bracht onder andere Lennart Mertens op het veld. Die kon in het slot de bordjes nog op gelijke hoogte brengen en NXT een meer dan verdiend punt te schenken.