League Cup-loting levert absolute kraker op en Kompany versus United

League Cup-loting levert absolute kraker op en Kompany versus United

11-11-2022 08:30 Laatste update: 08:53

De loting voor de achtste finales van de League Cup heeft donderdagavond een absolute kraker opgeleverd. Manchester City neemt het in eigen huis op tegen Liverpool, de belangrijkste uitdager van de laatste jaren. Terwijl Vincent Kompany met Burnley een verplaatsing naar Manchester United wacht. 

The Citizens rekenden woensdag met Kevin De Bruyne op de bank. al af met een andere Engelse topclub. Chelsea werd met 2-0 verslagen. Liverpool kwam met de schrik vrij tegen Derby County door de strafschoppen beter te nemen.

Ook Manchester United voegde zich donderdag bij de laatste zestien door Aston Villa te verslaan. Na die wedstrijd werd de loting verricht. The Mancunians kunnen zich opmaken voor een duel met het Burnley. Vincent Kompany en co wonnen met 3-1 van Crawley Town. 

Verder neemt Newcastle United het op tegen competitiegenoot Bournemouth. Gillingham, dat 22ste staat in de League Two, mag op bezoek bij Wolverhampton Wanderers. De wedstrijden worden gespeeld in de week van 19 december, kort na de WK-finale.