Opluchting bij Verbruggen: “Als je het zo wint, is het toch lekker”

Opluchting bij Verbruggen: “Als je het zo wint, is het toch lekker”

11-11-2022 08:00
21

RSC Anderlecht heeft de verplaatsing naar Lierse overleefd. Op het Lisp kwam paars-wit met de schrik vrij na een erg lange strafschoppenreeks. Bart Verbruggen kroonde zich uiteindelijk tot de man van de match.

Bij Anderlecht kreeg Verbruggen tijdens de Beker van België de kans om zich te bewijzen van Robin Veldman. Tegen Lierse moest de Nederlander zich twee keer gewonnen geven tijdens de reguliere speeltijd. In de verlengingen kregen we geen doelpunten meer te zien en gingen we na een 2-2 draw naar de strafschoppen.

Tijdens de penaltyreeks trapte Verbruggen de beslissende strafschop binnen. "Als je zo wint, is het uiteindelijk toch lekker", lachte de doelman voor de camera van Sporza. "Complimenten aan de jongens dat zij zo goed schoten. Zo kreeg ik toch nog een kans."

Anderlecht bekert verder, een opsteker in zware tijden voor paars-wit. "Het is geen geheim dat we in de competitie niet staan waar wij willen staan. De Beker van België levert een Europees ticket op. Iets wat wij heel serieus nemen."

In de volgende ronde treft Anderlecht KRC Genk in de Cegeka Arena.