KV Mechelen wrijft zich in de handen met Matthys: Rustige en serene karakter

KV Mechelen wrijft zich in de handen met Matthys: "Rustige en serene karakter"

09-11-2022 16:45

KV Mechelen gaat voor de tweede keer in zee met Tim Matthys. Na een eerdere samenwerking als speler heeft het bestuur hem nu de rol van sportief directeur toegeschoven. Die heeft Matthys met plezier aanvaard. CEO Frank Lagast is dan ook uitermate in de wolken.

In Mechelen ziet men verschillende redenen waarom de aanstelling van Matthys een schot in de roos belooft te zijn. Eerst en vooral leerde hij de klappen van de zweep bij KAA Gent en RSC Anderlecht. "Die ervaring, zowel bij ons als bij andere clubs, is een enorme troef. Vooral omdat hij het huis al kent", verwijst Lagast op de clubwebsite naar de vijf jaar waarin Matthys als speler uitkwam voor Malinwa.

"Daardoor past Tim ook perfect in het profiel dat we vooropgesteld hadden: een ex-profvoetballer, met ervaring in het vak", gaat de CEO verder. Naast zijn professionele kwaliteiten wordt ook de mens Matthys nog steeds erg gewaardeerd Achter De Kazerne. "Verder past zijn rustige en serene karakter ook bij wat we zochten en wat de club volgens ons nodig heeft."