Vanhaezebrouck over contracten KAA Gent: “Zal ook interesse komen”

8 november om 15:35

Enkele contracten van spelers bij KAA Gent lopen aan het einde van het seizoen af. Onder meer Sven Kums is in juni een vrije speler. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak met Het Laatste Nieuws.

Vanhaezebrouck geeft advies, maar hakt geen knopen door. “De directie zal de timing bepalen wanneer er met wie gesproken wordt. Als ze om mijn advies vragen, zal ik dat geven. Maar hier ga ik niet zeggen wat mijn advies zou zijn. Het heeft geen zin om daar van wakker te liggen.”

Er wordt wel aan de toekomst gedacht. ”Maar uiteraard denken wij aan de toekomst - ik ben niet de coach van de korte termijn. Maar eens ik mijn advies aangebracht heb, is het aan de mensen die de beslissingen nemen. Er zijn spelers die daar al vragen over gesteld hebben en zij hebben antwoorden gekregen. Het is logisch dat die spelers daar mee bezig zijn.”

De spelers zijn er aldus mee bezig. “Voor hen is het gewoon van belang dat zij goed presteren. In dat geval zal de club willen verlengen, maar zal er ook interesse uit andere hoek komen. Als je je niveau niet haalt, is er weinig interesse en heeft de club waar je bij speelt de macht in handen om je aan lagere voorwaarden te laten bijtekenen.”