Thomas Delaney is nog steeds van plan om terug te keren naar FC Kopenhagen

Delaney over terugkeer naar Kopenhagen: ''Ja, ik blijf bij mijn woorden''

11 juni om 08:00

Het is nog altijd de vraag waar Thomas Delaney volgend seizoen speelt. De middenvelder heeft een contract bij Sevilla, maar speelde dit seizoen op huurbasis voor RSC Anderlecht. Ook sluit Delaney een terugkeer naar FC Kopenhagen niet uit.

Delaney gaat met Denemarken mee naar het EK en heeft daar duidelijk zijn focus op. Toch werd hem gevraagd of hij echt wil terugkeren naar FC Kopenhagen. ''Ja, ik blijf bij mijn woorden... maar nu is het ook het nationale team waar we het over hebben'', vertelde Delaney aan het Deense Bold.

Als het aan Delaney lag, had de transfer naar de Deense club al eerder plaatsgevonden. Dat lukte echter nog niet. ''Ja, het irriteert me. Ik hou van FC Kopenhagen. Ik heb 22-23 jaar voor FC Kopenhagen gespeeld. Ik werd lid van de fanclub toen ik 0 jaar oud was, dus het ligt mij nauw aan het hart'', zei Delaney.

De transfer ketste niet af vanwege financiële redenen. ''Maar er waren drie partijen die het daarmee eens moesten zijn, en helaas waren er geen drie partijen die het daarmee eens waren. Maar ik wil benadrukken dat het in ieder geval niet om salaris ging, zo werd in september vorig jaar gezegd'', aldus Delaney.

Delaney stond dit Jupiler Pro League-seizoen 25 keer op het veld voor Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.