Lewandowski mist eerste match van Polen op EK

Fikse domper voor Polen: Lewandowski moet eerste match van Polen op EK missen

11 juni om 14:53
Laatste update: 11 juni om 14:59

Slecht nieuws voor Polen: sterspeler Robert Lewandowski moet een streep zetten door het eerste groepsduel op het EK, tegen het Nederlands elftal. De spits liep in de oefenwedstrijd tegen Turkije een blessure op die hem op het eerste oog niet lang aan de kant zou houden, maar nu is toch gebleken dat het duel met Oranje te vroeg komt voor de spits van FC Barcelona.

Eerder gaf bondscoach Michal Probierz aan geen problemen te verwachten en sprak hij uit dat zowel Lewandowski als collega-spits Karol Swiderski spoedig terug zou keren. "Robert heeft een lichte blessure. Karol Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Over een paar dagen zouden ze moeten kunnen spelen."

De Poolse voetbalbond meldt nu echter dat Lewandowski wegens een bovenbeenblessure een streep kan zetten door de eerste wedstrijd van het toernooi, en dat er alles aan gedaan wordt om de spits op tijd fit te krijgen voor de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk. Wel heeft de bond goed nieuws met betrekking tot Swiderski en Paweł Dawidowicz. Beide spelers zijn naar verwachting binnen vier dagen weer fit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.