Blessures Lewandowski en Swiderski vallen mee bij Polen

Polen krijgt goed nieuws over Lewandowski: 'Niet eens naar medische check-up'

11 juni om 09:55

De blessures van Robert Lewandowski en Karol Swiderski bij Polen lijken alleszins mee te vallen. De twee hadden niet eens een medische check-up nodig en kunnen gewoon meespelen op het EK, zo laten Poolse bronnen weten aan VoetbalPrimeur.

Polen won maandagavond wel van Turkije in hun laatste oefenwedstrijd, maar dat duel werd overschaduwd door blessures. Zo moesten Lewandowski en Swiderski geblesseerd van het veld en vorige week raakte ook Arkadiusz Milik geblesseerd. Voor de twee eerstgenoemde spelers lijken er echter geen zorgen richting het EK. Lewandowski en Swiderski voelden zich al snel goed en hadde niet eens een medische check-up nodig, waardoor hun meespelen op het EK niet in gevaar komt.

Ook de Poolse bondscoach Michal Probierz liet al weten dat de blessures van het tweetal niet ernstig zijn. "Lewandowski heeft een lichte blessure. Swiderski heeft zijn enkel verstuikt. Ik hoop dat de blessures meevallen en ze over een paar dagen kunnen spelen." Ook verdediger Pawel Dawidowicz moest vroegtijdig naar de kant, maar ook zijn blessure brengt een EK niet in gevaar.

Aanstaande zondag speelt Polen z'n eerste groepswedstrijd van het EK tegen Nederland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.