Bestemming Berlijn ziet Meunier uitvallen: "Geen vervanger meenemen is onbegrijpelijk"

10 juni om 17:35
Laatste update: 10 juni om 17:35

De Rode Duivels dreigen het EK te moeten aanvangen zonder Thomas Meunier. De rechtsachter viel tegen Luxemburg geblesseerd uit en lijkt niet klaar te raken voor het toernooi. Bij Bestemming Berlijn van VoetbalPrimeur.be buigt men zich alvast over de kwestie.

Na nog geen twintig minuten voetballen zat de partij voor Meunier tegen Luxemburg er al op en moest hij vervangen worden door Maxim De Cuyper. Bondscoach Domenico Tedesco gaf achteraf aan dat het er niet goed uitzag en Meunier zal – voorlopig – nog niet mee afreizen naar Duitsland. Zijn toernooi komt in het gedrang.

Maar als Meunier uitvalt, kan er nog een vervanger worden opgeroepen. Al lijkt Tedesco daar toch nog over te twijfelen. "Het is sowieso al bizar om met slechts 25 spelers af te zakken naar Duitsland in plaats van 26. Het is al helemaal van de pot gerukt als er maar 24 zouden meegaan", begint redacteur Michiel Vercauteren bij Bestemming Berlijn.

Volgens hem is het duidelijk dat er nog een extra verdediger bij moet gehaald worden. "Het is niet dat de spoeling achterin ook fantastisch groot is. Arthur Theate is ook nog steeds niet terug, dus eigenlijk blijven er met Timothy Castagne en Maxim De Cuyper nog maar twee backs over. Er mag al niet teveel misgaan dan", klinkt het. "Ik zou het echt niet snappen moest hij geen vervanger meenemen", is Vercauteren duidelijk.

De vervangers
Er wordt bij Bestemming Berlijn ook al meteen gezocht naar mogelijke vervangers. Hoofdredacteur Daan Slingers vroeg zich af wie Tedesco dan wel kan meenemen. "Dan zou ik toch Alessio Castro-Montes van Union meenemen", vertelt adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader. "Al is er wel één probleem: hij is momenteel in Hawaii op vakantie, dus ik weet niet of hij al naar Duitsland zal willen trekken", lacht hij.

Schrader geeft daarbij nog een tweede mogelijke vervanger. "Ook Hugo Siquet die werd geleend door Cercle Brugge is een optie. De enige twee echte valabele opties eigenlijk", klinkt het. "Kyriani Sabbe vind ik nog niet klaar voor een EK en Thomas Foket is wel al even afwezig bij de Rode Duivels."

Vercauteren ziet echter nog andere mogelijke vervangers voor Meunier. "Er is nog een derde en zelfs vierde optie", geeft hij aan. "Alexis Saelemaekers bijvoorbeeld, die ik eigenlijk al in de normale selectie had gezet. Omwille van zijn polyvalentie en zijn seizoen bij Bologna. Hij speelt daar wel een rijtje hoger, maar Saelemaekers heeft in het verleden ook al bewezen dat hij als flankverdediger kan spelen."

Is De Winter coming?
Voor zijn vierde optie gaat Vercauteren wat jonger. "Dan zou ik toch ook nog Koni De Winter durven selecteren. Die kan eventueel ook centraal achterin nog gezet worden, zeker omdat er nog twijfels zijn over Axel Witsel, en die heeft bij Genua ook getoond dat hij als rechtsachter kan spelen", aldus Vercauteren.

"De Winter is inderdaad ook een optie", pikt Schrader daar nog op in. "Al zie ik hem dan eerder als een optie in het centrum van de verdediging", besluit hij. Of er ook een vervanger komt, komen we later te weten. Meunier heeft nog een week tijd om fit te geraken voor het EK. Op de eerste speeldag van de Rode Duivels kan Tedesco namelijk nog een laatste wijziging doorvoeren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.