Speeldagen van de Pro League zijn binnen!

Speeldagen Pro League binnen! Meteen stevige confrontatie op dag 1

11 juni om 17:35

Het vorige seizoen lijkt nog maar net te zijn afgerond of de voorbereiding op het volgende seizoen start al. De Pro League heeft op dinsdag de speeldagen voor het komende seizoen aangekondigd. Alle clubs kregen deze informatie. 

De Jupiler Pro League opent komend seizoen met een wedstrijd tussen Club Brugge en KV Mechelen op vrijdag 26 juli. RSC Anderlecht start haar campagne thuis tegen Sint-Truiden VV. Op zaterdag neemt promovendus Dender het op tegen Union Saint-Gilloise, een wedstrijd die om 16.00 uur begint. 

De eerste ‘Super Sunday’ van het seizoen vindt plaats op 6 oktober, met topwedstrijden tussen Club Brugge en Union, en Anderlecht tegen Standard. Deze datum markeert het begin van een reeks boeiende duels. Later, op 27 oktober, staan er weer twee krakers op het programma: Club Brugge tegen Anderlecht en Antwerp tegen Standard.

In december gaat de actie door, met Union die Club Brugge thuis ontvangt en KRC Genk dat het opneemt tegen Anderlecht. Deze wedstrijden zijn cruciaal voor de topclubs om hun positie te versterken.

We neme ook graag een greep uit de derby's die we nu al met stip in de kalender kunnen aanduiden. Op 1 september treffen Club Brugge en Cercle Brugge elkaar, terwijl Union tegen Anderlecht speelt. De eerste confrontatie tussen Antwerp en Beerschot vindt plaats op 27 september op de Bosuil, tijdens de negende speeldag. Verder speelt Genk op 18 oktober thuis tegen Sint-Truiden, en op 12 januari zijn de returns van de grote matchen, waaronder Anderlecht tegen Club Brugge in het Lotto Park en de Antwerpse derby tussen Beerschot en Antwerp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.