‘Debast van RSCA naar Sporting Portugal is ‘Done Deal’ binnen 24 uur’

UPDATE: Debast vertrekt bij RSC Anderlecht: "Ik speel volgend jaar bij Sporting"

11 juni om 16:58
Laatste update: 11 juni om 16:58

Zeno Debast, Sporting Portugal en RSC Anderlecht staan op het punt om een totaalakkoord te bereiken rondom de transfer van De Rode Duivel. Volgens transferjournalist Sacha Tavolieri is de transfer van de 20-jarige verdediger binnen 24 uur rond. Debast heeft ondertussen bij Het Laatste Nieuws aangegeven dat hij volgend seizoen voor Sporting Portugal speelt. 

Debast kan bij Sporting Portugal een contract gaan tekenen voor vijf seizoenen. Eerder werd er gesproken over een transfersom van rond de 18 miljoen euro. Debast staat nu zelf op het punt om te gaan beginnen aan het EK 2024 in Duitsland.

Debast speelde in totaal 96 wedstrijden voor Anderlecht. Bij paars-wit wist Debast in deze wedstrijden geen doelpunt te maken. Naast zijn matchen voor Anderlecht kwam Debast ook acht keer uit voor De Rode Duivels.

UPDATE: Debast vertelt aan Het Laatste Nieuws dat hij volgend seizoen voor Sporting Portugal speelt. “Ik heb beslist om volgend seizoen voor Sporting Club De Portugal uit te komen”, vertelt Debast. “Mijn keuze is ingegeven door het vertrouwen dat deze traditieclub in mij stelt. Sporting is voor mij de juiste volgende stap, omdat de sportieve uitdagingen passen bij mijn ambities.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.