Cercle komt op gelijke hoogte van OHL na laat doelpunt van Ravych

05-11-2022 20:07
7

Cercle Brugge heeft zaterdag een bijzonder goede zaak gedaan. Het leek op weg naar een gelijkspel tegen OHL, maar wist in het slot toch nog de drie punten te pakken: 2-1.

Oud-Heverlee Leuven en Cercle Brugge konden in de eerste helft alvast de toeschouwers verwennen met goed voetbal, flink wat kansen en ook doelpunten. De Bruggelingen konden het eerst vieren nadat Ayase Ueda na 36 minuten voetballen Cercle Brugge op voorsprong bracht.

Het antwoord van OHL, waar Raphael Holzhauser nog eens in de basis stond, liet niet lang op zich wachten. Topschutter Mario Gonzalez maakte zich alweer belangrijk voor de Leuvenaren en wist op slag van rust voor de 1-1 te zorgen.

In de tweede helft kwam OHL al snel goed weg nadat Da Silva Lopes de 2-1 aan de voet had. De ba leek in doel te belanden, maar Dom kon de bal op de lijn nog uit doel houden. Aan de overzijde had Gonzalez de voorsprong maar voorbij doelman Majecki te tikken, maar hij vergat te scoren. Al bleek hij ook buitenspel te staan.

Het slot in de partij zorgde uiteindelijk niet meer voor veel verschil. Wachten op kansen, die we uiteindelijk pas in het absolute slot kregen. Met een late treffer hielp Ravych de Bruggelingen aan de 2-1 zege.