Defays wil dat Charleroi ten strijde trekt tegen Antwerp

Defays wil dat Charleroi "ten strijde trekt" tegen Antwerp

29-10-2022 14:16

FC Charleroi greep in en ontsloeg haar trainer Edward Still. Zondag ontvangen de Zebra’s Antwerp in het eerste duel van interim coach Frank Defays. De nieuwe coach hoopt strijd te zien. 

Defays sprak tijdens zijn eerste persconferentie over inzet, strijd en winnaarsmentaliteit. "We moeten veel meer ten strijde trekken”, klinkt het bij de coach. "Toen ik een speler was, had ik deze mentaliteit”, getuigt Defays.

Hij gelooft in de voetballende kwaliteit van zijn kern maar denk dat ze tegen Antwerp meer nodig zullen hebben. Ze zullen moeten strijden voor elke bal. “Vandaag is het oorlog. We moeten ten strijde trekken”, klinkt het bij de interim coach. Dat is het grootste punt dat Defays dus wil toevoegen aan het spel van Charleroi. “Het voetbal komt daarna vanzelf dankzij onze kwaliteiten.”

Het programma is niet meteen gunstig voor Defays. De ontvangst van Antwerp en een reis naar Genk bijna een week na het ontslag van Still. "We kennen de sterke en zwakke punten van Antwerpen maar we willen dat het voor hen heel ingewikkeld wordt," zei Defays. “Het moet weer een hel zijn op onze grond.”