Haaland onzeker voor duel tegen Tielemans en co door 'voetprobleem'

Haaland onzeker voor duel tegen Tielemans en co door 'voetprobleem'

28-10-2022 20:35
0

Erling Haaland mist dit weekend mogelijk voor het eerst een Manchester City-duel door een blessure. The Citizens nemen het zaterdagmiddag op tegen het Leicester City van Youri Tielemans, Timothy Castagne en Dennis Praet, maar Guardiola weet nog niet of hij kan rekenen op zijn topspits.

Haaland werd in de rust van de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund gewisseld met koorts, maar had ook last van zijn voet. "Hij voelt zich nu beter. Of we op hem kunnen rekenen dit weekend gaan we in de komende uren zien", zegt Pep Guardiola op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "We trainen deze avond. Ik weet het snel."

Twee andere City-spelers, Kyle Walker and Kalvin Phillips, gingen recent beide onder het mes en hopen fit te zijn voor het WK in Qatar. Vooral voor zomeraankoop Phillips ziet het er gunstig uit, liet Guardiola doorschemeren. "Vooral Kalvin voelt zich beter. Hij is begonnen met trainen en voelt zich goed. We zijn daardoor verrast." 

Manchester City speelde midweeks 0-0 gelijk tegen Dortmund. Zaterdag hoopt de Engelse grootmacht de druk op te voeren bij koploper Arsenal, dat zondag in actie komt. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie