Courtois spaart medespelers niet na zeldzame nederlaag: Stonden te slapen

Courtois spaart medespelers niet na zeldzame nederlaag: "Stonden te slapen"

26-10-2022 07:40
5

Het is gebeurd: Real Madrid is tegen haar eerste nederlaag van het seizoen aangelopen: 3-1 tegen RB Leipzig. Na de wedstrijd spaarde Thibaut Courtois zijn ploegmaats niet.

Courtois kreeg er in Leipzig drie om de oren en dat lag volgens hem onder meer aan de alertheid van zijn medespelers. “We stonden gewoon te slapen op het veld”, citeerde Sporza. "Zonder intensiteit of agressiviteit. Nochtans had de coach ons hiervoor gewaarschuwd, maar toch liep het mis”, vervolgde de Rode Duivel.

Leipzig wist twee keer vanuit een hoekschop te scoren tegen Los Blancos. Dat had volgens Courtois vermeden moeten worden. “Als doelman zie je aan de duels wanneer je niet in de wedstrijd zit."  De doelman relativeerde enigzins: "Een slechte dag kan altijd eens gebeuren, zeker als je veel matchen op korte tijd speelt. Alleen moet er altijd intensiteit zijn. Als dat niet lukt, zitten er genoeg jongens op de bank."

Door de nederlaag is Real Madrid nog niet zeker van groepswinst in Groep F. Op de laatste speeldag ontvangen Courtois en co Celtic, dat al uitgeschakeld is. Leipzig trekt naar Shakhtar Donetsk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s