Supporter Anderlecht veroordeeld na gooien voetzoeker naar Mignolet

Supporter Anderlecht veroordeeld na gooien voetzoeker naar Mignolet

25-10-2022 17:12
11

Het Nieuwsblad meldt dat een supporters van Anderlecht is veroordeeld voor het gooien van een voetzoeker naar Simon Mignolet tijdens de match Anderlecht-Club Brugge van 19 januari 2020.

Anderlecht verloor met 1-2 en vlak na het laatste fluitsignaal gooide een fan van Anderlecht een voetzoeker in het strafschopgebied van Mignolet. De Geschillencommissie gaf Anderlecht ook een boete van 5.000 euro op en verplichtte om een tribune te sluiten bij de volgende thuismatch.

De supporter werd uiteindelijk ook geïdentificeerd en kwam voor de correctionele rechtbank van Brussel. Het parket eiste zes maanden cel en een boete van 800 euro. Anderlecht zelf eiste maar liefst 43.000 euro omdat het inkomen misliep na het sluiten van een tribune.

De rechtbank gaf de man een werkstraf van 50 uur en hij moet ook 1.651 euro schadevergoeding betalen. “We zijn tevreden met deze beslissing in die zin dat de dunne lijn tussen administratieve afhandeling en strafrechtelijke vervolging doorbroken wordt. We hopen dat toekomstige voetzoekergooiers beseffen dat een strafrechtelijke vervolging en een veroordeling wel degelijk mogelijk is”, reageerde clubadvocaat Brian Stuckens.