Monaco geeft 2-3-voorsprong nog weg, Clement en co zien Lille haasje-over spelen

23-10-2022 23:27 Laatste update: 23:28

AS Monaco was aan een stevige heropmars bezig in de Ligue 1, maar die lijkt dezer dagen een beetje gestuit. Na een schrale 1-1 tegen Clermont liep het zondagavond opnieuw mis voor Philippe Clement en zijn manschappen. Op bezoek bij Lille OSC gaf het een voorsprong nog uit handen in een spektakelpot: 4-3.

De aanwezigen in het Stade Pierre-Mauroy hebben ongetwijfeld een leuke zondagavond beleefd. Lille - Monaco draaide immers uit op een doelpuntenkermis, mét de thuisploeg als winnaar. In de eerste helft kwamen Les Dogues tot twee maal toe op voorsprong dankzij Alexsandro Ribeiro en Rémy Cabella, maar even vaak maakten de bezoekers gelijk. Caio Henrique en Axel Disasi zorgden ervoor dat Clement met een gelijke stand de kleedkamer in trok.

Na de pauze besloot Monaco zich eens achter het stuur te zetten. De onvermijdelijke Wissam Ben Yedder zette de club uit het Prinsdom op 2-3. Het mocht echter niet baten, want tien minuten later hing opnieuw Cabella de bordjes in evenwicht. Nog eens tien minute verderop lag het voordeel alweer bij Lille. Jonathan Bamba leverde de zevende en meteen ook laatste treffer van de avond af.

Door die zege doet Lille een goede zaak in de stand. Het wipt over Monaco en bonkt op de deur van de Europese plaatsen. Op het rapport van Clement prijkt nu een 21 op 36. Donderdag krijgt hij al de kans om de rug te rechten, wanneer de Monegasken in de Europa League een bezoek brengen aan Ferencvaros.