Droomweekend voor KRC Genk, de leider wint op het veld van Antwerp

Droomweekend voor KRC Genk, de leider wint op het veld van Antwerp

23-10-2022 15:22 Laatste update: 15:26
109

KRC Genk heeft zondag optimaal geprofiteerd van de draw tussen Union en Club Brugge. De leider won immers zelf zijn topper. Genk legde Royal Antwerp FC op de Bosuil met 1-3 over de knie.

Antwerp was dit seizoen lang de leider in de Jupiler Pro League, maar de laatste weken liep het wat minder voor de troepen van Mark van Bommel. Tegen Genk kon The Great Old de leidersplaats terug overnemen, maar dan moest het wel winnen van de Limburgers. Na de 3-0 zege tegen KV Oostende hield Van Bommel het vertrouwen in zijn basiself. Vrancken moest noodgedwongen één wijziging doorvoeren. Door de schorsing van Preciado verscheen Arteaga aan de aftrap.

Genk toonde zich voor de rust enorm efficiënt Bij de eerste echte kans na dertien minuten was het raak. Heynen scoorde met een prachtige retro na een voorzet van Trésor. De vlag ging de lucht in en de VAR moest de fase bekijken. Uiteindelijk werd het doelpunt goedgekeurd en klom de leider op voorsprong.

Aansluitingstreffer van Janssen
Ook de tweede Genkse kans verdween in doel. Opnieuw lag Tresor aan de basis. Onuachu haalde het in de lucht van Butez en De Laet kon de inzet ook niet keren. Antwerp moest zo een dubbele achterstan goedmaken en dat was zeker geen simpel opdracht. Vlak voor de rust kwam de aansluitingstreffer toch op het bord. Janssen profiteerde van het feit dat Vandevoordt niet volledig doorging en tekende voor de 1-2.

Na de pauze wilde Antwerp wel voor de gelijkmaker gaan, maar een opening vinden was moeilijk. Het vizier van onder meer Ekkelenkamp stond ook niet goed afgesteld. Op een kwartier van het einde bracht Van Bommel drie nieuwe namen tussen de lijnen, maar dat had niet het gewenste effect, want meteen daarna scoorde Genk opnieuw. Tresor leverde nog maar eens een assist af en Onuachu bracht Genk in veilige haven.

Winnaar van het weekend
Door de zege op de Bosuil telt Genk nu 37 punten. Antwerp blijft 2e met 33 punten. Daarna volgen Club Brugge en Union met elk 29 punten. Genk is dus duidelijk de winnaar van het weekend. Nooit eerder in zijn geschiedenis won Genk zes keer op rij op verplaatsing.