Teuma over Mazzu: “Weet niet of hij de beste coach is, maar hij is zeker speciaal”

Teuma over Mazzu: “Weet niet of hij de beste coach is, maar hij is zeker speciaal”

23-10-2022 13:02
3

Op zaterdag ontving Union Saint-Gilloise de landskampioen. Een duel tussen de twee smaakmakers van het vorige seizoen. Naast het feit dat het 2-2 gelijkspel zeker genoeg spektakelwaarde had, was het voor Teddy Teuma was een speciale wedstrijd. 

Hij heeft nu het record op zijn naam staan van meeste gespeelde wedstrijden voor de Brusselse club. Hij blikt in DH Sport terug op zijn eerste wedstrijd, zijn eerste goal, zijn eerste contract maar ook zijn eerste ontmoeting met de nieuwe coach van RSC Anderlecht, Felice Mazzu

Niet alles verliep even vlot met de coach van Anderlecht. Teuma had duidelijk zenuwen bij zijn eerste ontmoeting met Mazzu. "In het begin was ik een beetje bang dat het niet zou lukken met Felice. Ik weet nog dat ik bij de eerste training met hem dacht dat hij me niet kende,” klinkt het. De middenvelder had schrik dat de relatie niet meteen juist zou zitten met zijn coach. “Aan het eind van de sessie ging ik meteen naar hem toe en vertelde hem dat ik veel kon rotzooien, maar dat ik ook serieus kon zijn als dat nodig was”, aldus Teuma. “Hij zei: 'Maak je geen zorgen Teddy, ik heb van je gehoord en ik ken je.” 

Het is duidelijk dat Mazzu een indruk op Teuma heeft nagelaten. Ze hebben samen mooie successen behaald. Teuma draagt Mazzu dan ook hoog in het vaandel. “Ik weet niet of hij de beste coach is die ik ooit heb gehad, maar hij is zeker een speciale coach vanwege de relatie die hij met zijn spelers heeft.