VP 11: Paintsil zet KRC Genk op weg, Lang maakt straffe invalbeurt

VP 11: Paintsil zet KRC Genk op weg, Lang maakt straffe invalbeurt

21-10-2022 12:30 Laatste update: 21:00
8

De Jupiler Pro League gaat als een trein vooruit. Nu is ook Speeldag 13 al afgelopen. Deze elf spelers vielen ons het meest op. 

Ilic blijft punten pakken
KV Kortrijk kwam van 2-0 terug naar 2-2 in een bewogen partij tegen Sporting Charleroi. Nadat de partij even werd stilgelegd was Ilic meteen alert om de late 3-2 van Charleroi te verhinderen. De definitie van een puntenpakker.

Popovic beheerst
Centrale verdedigers zijn zelden zo verfijnd als Boris Popovic. Hij werkte beheerst af en schonk Cercle Brugge zo de drie punten. Ook Jordi Vanlerberghe maakte een cruciale goal, maar dan voor KV Mechelen.

Bij Antwerp is Ritchie De Laet stilaan een meubelstuk. Hij opende de score tegen KV Oostende en zette Antwerp zo op weg naar de zege. Op de linkerkant blijft Simon Adringra oppermachtig bij Union. Wat een snelheid en loopvermogen, nu al één van de beste zomertransfers in België.

Lazare scoort (echt)
Bij Union wordt Amani Lazare op de korrel genomen voor zijn scorend vermogen, maar zijn goal tegen KAA Gent mocht er zijn. Verder gaf hij ook een assist. Jurgen Ekkelenkamp maakte zijn eerste, maar waarschijnlijk niet zijn laatste goal voor Antwerp.

Bij Club Brugge kreeg Noa Lang amper een halfuurtje, maar dat was genoeg om de beste man op het veld te zijn. Hij was meer dan ooit de draaischijf in de tweede helft en liet ook Yaremchuk scoren. 

De Paintsil express
Westerlo kwam met goede bedoelingen naar Genk, maar gaf zo ook ruimte aan Joseph Paintsil. Die profiteerde met een goal én twee assists. Julien Ngoy mocht vieren bij KV Mechelen na een knappe solo-actie, waarmee hij Standard uittelde.

Centraal voorin hebben we een paar mooie keuzes, maar we gaan deze keer voor Zinho GanoZijn heerlijke kopbal duwt Anderlecht in een diepe crisis.

👏 | Zinho Gano, de perfecte supersub! 🫂🔥 #ZWAAND pic.twitter.com/W5DMR4zqS8