Veel begrip na ontslag Buijs bij KV Mechelen: Hij was soms echt arrogant

Veel begrip na ontslag Buijs bij KV Mechelen: "Hij was soms echt arrogant"

18-10-2022 14:16 Laatste update: 14:24
8

KV Mechelen nam eerder deze week een ingrijpende beslissing en nam afscheid van trainer Danny Buijs. Na nog geen half seizoen moest hij al afscheid nemen van de club. Voor Franky Van der Elst niet verrassend.

Na amper twaalf speeldagen was het verhaal van Buijs al afgelopen bij KV Mechelen. Van der Elst begrijpt dat Malinwa heeft gekozen voor een andere trainer (Steven Defour, red.). "Ik vind die beslissing verdedigbaar", vertelt Van der Elst bij Extra Time. "Mechelen is één van de ontgoochelingen van het seizoen al van in het begin."

De analist zag wel meerdere minpunten bij de Nederlandse trainer "Ik vond ook dat Buijs wat moeilijkheden had met de verschillende systemen, ook qua aantal verdedigers en dergelijke. Het werkte soms van geen kanten, hij heeft naar mijn gevoel nooit het juiste kunnen vinden voor dit spelersmateriaal."

En dat waren niet de enige minpunten volgens de analist. "Hij heeft het niet goed gedaan. Ik mag toch streng zijn? Drie keer gewonnen, het op twee na meeste goals tegen en zijn houding langs de lijn was een aantal keren echt arrogant", besluit Van der Elst.