Burnley haalt uit tegen Swansea, Kompany (tijdelijk) aan de leiding in Engeland

15-10-2022 20:40
24

Vincent Kompany heeft de smaak bij Burnley helemaal te pakken. Ondanks een moeilijker begin is zijn club helemaal op stoom gekomen en dat werd zaterdag nog eens duidelijk gemaakt in het duel tegen Swansea City, dat met 4-0 werd gewonnen.

Kompany, die bij Burnley koos voor bekende namen zoals Vitinho, Taylor Harwood-Bellis, Anas Zaroury en Josh Cullen, kende op geen enkel moment eigenlijk echt moeite met de bezoekers uit Wales. Na vijftien minuten voetballen kon men bij Burnley al vieren na een doelpunt van Vitinho.

Al voor de rust werd de partij helemaal beslist door Jay Rodriguez en Zaroury, die in minuut 29 en minuut 45 Burnley al op een 3-0 voorsprong wist te brengen. Net voor het uur werd het via Rodriguez ook nog 4-0, de eindstand tegen Swansea dat in minuut 74 spits Piroe nog rood zag pakken.

Dankzij de zege komt Kompany samen met Burnley tijdelijk aan de leiding in The Championship. Het telt 25 punten na veertien partijen en kan enkel nog voorbij gestoken worden door Norwich City, dat zaterdagavond in actie komt tegen Watford.