Frenkie de Jong doet boekje open: 'Periode waarin ik gefrustreerd raakte'

Frenkie de Jong doet boekje open: 'Periode waarin ik gefrustreerd raakte'

15-10-2022 19:26
3

Voor Frenkie de Jong verloopt het seizoen zoals hij had verwacht. De Oranje-international was in de zomer vastbesloten om bij FC Barcelona te blijven en wist dat hij in het begin van het huidige seizoen zijn plek opnieuw moest veroveren.

De voorbije zomer was er veel te doen om De Jong. "Ik ben er nooit door in de war geraakt", zegt hij tegen Ziggo Sport. Hij stelt gedurende de transferperiode weinig met Xavi Hernández te hebben gesproken. "Ik wist wat hij wilde, dus ik had dat ook niet nodig", vervolgt hij. "Ik wist in de zomer dat ik in het begin minder zou gaan spelen."

"Net voor de interlandperiode speelde ik steeds meer, maar toen raakte ik geblesseerd", aldus de middenvelder, die baalde dat hij in de week daarvoor tegen Bayern München (2-0) op de bank begon. "Ik moet ervoor zorgen dat ik zo goed presteer, dat ik in grote wedstrijden als tegen Real Madrid weer ga spelen. Ik heb daar vertrouwen in."

Volgens De Jong speelt Barcelona onder Xavi in hoofdlijnen hetzelfde als onder Ronald Koeman. Wel legt de Spaanse trainer andere accenten in het spel van de Catalanen. Ook de rol van De Jong is in het Xavi-tijdperk veranderd. Vorig seizoen fungeerde hij in veel duels als box-to-box-middenvelder. "Het was een periode waarin ik gefrustreerd raakte, omdat ik niet mijn beste spel speelde en ook in een andere rol speelde. Vanaf de start van dit seizoen heb ik dat niet meer gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie