Vanzeir: Niet gepanikeerd en tijdens de rust de koppen bij elkaar gestoken

Vanzeir: "Niet gepanikeerd en tijdens de rust de koppen bij elkaar gestoken"

14-10-2022 07:20 Laatste update: 12:03
2

Union Saint-Gilloise overwintert Europees na een 3-3-gelijkspel tegen Braga. Na de wedstrijd werd Dante Vanzeir geïnterviewd door Sporza en sprak hij over de moeilijke eerste helft en de heropstanding van de Brusselaars.

Union pakte een punt tegen Braga, maar daar leek het aan de rust ver van af toen het 1-3 achter stond. "Op dit niveau worden de kleine foutjes afgestraft en vandaag was dat het geval, want ik denk dat ze (Braga, red) niet echt super veel creëren", zei Vanzeir. "Maar die paar onzuiverheden van ons worden direct omgezet in goals."

Union wist de achterstand toch nog om te zetten in een gelijkspel. "We hebben niet gepanikeerd, tijdens de rust de koppen bij elkaar gestoken, en er vol voor gegaan in de tweede helft", liet de spits van Union optekenen. "Het was moeilijk om dat om te draaien, maar ik denk dat we heel goed werk hebben geleverd. We zijn heel kalm gebleven in de kopjes. Al bij al is een gelijkspel tegen een club als Braga een heel goed resultaat", vond Vanzeir.

Vanzeir zelf wist zijn naam op het scorebord te zetten. De 24-jarige Belg, ondanks zijn lengte (1m75), de 2-3 binnen. "Ze denken dat ik niet gevaarlijk ben”, zei Vanzeir met een glimlach.

De Unionisten overwinteren in Europa. Ze zijn nog niet zeker van een plaats bij de eerste twee en kunnen dus ook nog afzakken naar de derde plaats die rechtgeeft op een Conference League-Play-Off. Maar dat l'USG ook na de winter nog op het Europese toneel staat, is volgens Vanzeir een knappe prestatie. "Fantastisch, dit is weer een heel mooi moment in de geschiedenis van Union", aldus Vanzeir.