Real Madrid greep mis: 'Ik wil een legende worden bij Newcastle'

Real Madrid greep mis: 'Ik wil een legende worden bij Newcastle'

10-10-2022 19:11
3

Bruno Guimarães verkoos afgelopen zomer een langer verblijf bij Newcastle United boven een transfer naar Real Madrid. Dat laat de 24-jarige Braziliaanse international weten aan The Chronicle. 

Guimarães maakt veel indruk op St. James' Park sinds hij in januari voor ruim veertig miljoen euro overkwam van Olympique Lyon. Real Madrid klopte daarom voor hem aan, maar de controleur besloot bij Newcastle te blijven. "Real Madrid heeft het beste team ter wereld. Het is leuk om in de belangstelling te staan. Maar het was slechts een gesprek, het stelt niets voor", laat hij weten.

Guimarães stelt dat hij goed op zijn plek zit bij The Magpies, die na de overname grote plannen hebben. "Ik heb nooit getwijfeld aan het project van de club. Ik geloofde er vanaf het begin al in. Ik heb altijd in de Premier League willen spelen en daar geniet ik van. Het stadion houdt van me en ik houd van het stadion. Ik maak geen grap, ik voel me hier echt thuis. Ik wil hier een legende worden."

Tegen Brentford maakte Guimarães afgelopen weekeinde zijn eerste twee treffers van het seizoen (5-1). Met Newcastle staat hij momenteel op de zesde plaats in de Premier League. Zondag wacht een duel met Manchester United, dat één plekje hoger staat.