Club NXT wint belangrijke degradatieslag tegen buitenlands getint Jong Genk

09-10-2022 21:47
34

Club NXT heeft een belangrijke zaak gedaan in de strijd tegen de degradatie. In het duel tegen de leeftijdsgenoten van Jong Genk, dat een beroep deed op flink wat aangekochte buitenlandse jonkies, wist het met 3-1 te winnen.

Na de overwinning van Deinze eerder op de speeldag was het voor Club NXT en Jong Genk de opdracht om zeker niet te verliezen en liefst de drie punten te pakken. Beide ploegen begonnen ook met flink wat wijzigingen. Zo rekende NXT niet op Lennart Mertens, maar wel op Cisse Sandra en Shion Homma en deed men bij Genk een beroep op de dure Argentijnen Castro en Galarza, Andres Nemeth, Rasmus Carstensen, Kelvin John en Aziz Ouattara.

NXT begon het best aan de partij, met ook de meeste mogelijkheden en kreeg na zes minuten voetballen via Sandra één goede kans om op voorsprong te komen. De middenvelder stond oog in oog met de Genk-doelman, maar wist niet in doel te besluiten.

Ook bij Genk wist men men mede dankzij miljoenenaankoop Castro ook tot kansjes te komen, al kende NXT-doelman Lammens weinig moeilijkheden met de pogingen. De jonkies van KRC Genk namen de wedstrijd ook helemaal over en verdienen zo stilaan dat openingsdoelpunt, maar kregen dat niet. Het was Sandra die met zijn derde kans van de avond dan toch wist te scoren en er 1-0 van maakte. De ruststand.

In de tweede helft moest Genk op zoek naar die gelijkmaker en wist het net zoals de eerste 45 minuten doelman Lammens enkele keren aan het werk te zetten. Aan de overzijde kreeg Vermant ook een uitstekende mogelijkheid, maar hij kreeg de bal niet in doel.

Het gevaar loerde om elke hoek en het leek maar een kwestie van tijd vooraleer we ook een tweede doelpunt in de wedstrijd gingen krijgen. Uiteindelijk kwam dat er twintig minuten voor tijd ook. Via Romeo Vermant kwam NXT op een 2-0 voorsprong en leken de jonkies van Club Brugge goed op weg naar de winst. Die winst werd helemaal een zekerheid nadat Vermant er in minuut 80 uiteindelijk ook nog 3-0 van wist te maken. In het slot werd het via Didden nog 3-1, de eindstand.