Invallers De Ketelaere, Origi en Vranckx winnen met Milan van Juventus

08-10-2022 20:16
6

Het leek er even op dat Juventus van zijn vormcrisis af was, maar AC Milan heeft zaterdagavond weer duidelijk gemaakt dat De Oude Dame op dit moment geen kans maakt op de Scudetto. In San Siro wonnen I Rossoneri overtuigend met 2-0, waardoor Juve nu achtste staat. Bij Milan vielen Charles De Ketelaere, Divock Origi en Aster Vranckx in.

Juventus heeft een verschrikkelijke seizoensstart achter de rug, maar de ploeg uit Turijn wist zijn laatste twee duels wel te winnen. Op bezoek bij Milan ging het echter weer mis voor Juve. De thuisploeg - zonder Belgen aan de aftrap - was de betere ploeg in de eerste helft en scoorde vlak voor rust via Fikayo Tomori, die de bal van dichtbij raak schoot.

In de tweede helft wist Juventus zich niet te herpakken. De Italiaanse grootmacht deed Milan de 2-0 zelfs cadeau na een dramatische opbouw. Brahim Díaz lanceerde zichzelf na de fout en schoot knap raak. In het ruime half uur dat daarna volgde, wist Juventus alleen een paar kleine kansjes te creëren. Met de 2-0 al op het bord mocht De Ketelaere na 65 minuten als eerste Belg invallen. Een kleine 20 minuten later kreeg CDK nog het gezelschap van Origi en Vranckx.

En zo eindigde de topper in een 2-0 overwinning voor de Italiaanse landskampioen. Voor Juventus stapelen de problemen zich nu op. De Oude Dame staat virtueel achtste, maar een ontslag van trainer Massimiliano Allegri ligt niet in de lijn der verwachting. Dat zou Juve een fortuin kosten, vanwege zijn hoge salaris en lange contractduur. Milan klimt nu naar de derde plek in de Serie A.