Van Hooijdonk geen fan van Vertessen: 'Hij is niet betrouwbaar'

Van Hooijdonk geen fan van Vertessen: 'Hij is niet betrouwbaar'

06-10-2022 19:07
11

Pierre van Hooijdonk gaat donderdagavond tijdens de Europa League-wedstrijd van PSV tegen FC Zürich extra letten op Yorbe Vertessen. Onze landgenoot is door trainer Ruud van Nistelrooij in de spits gezet, maar wordt door Pi-Air 'onbetrouwbaar' genoemd.

Vertessen vervangt Xavi Simons, die op de plek van bankzitter Guus Til staat. "Vertessen... Dan is het weer hopen dat hij drie keer achter elkaar zes gooit", reageert Van Hooijdonk cynisch bij ESPN. "Ik hoop het, echt. Maar hij is niet betrouwbaar voor een trainer. Hij is geen betrouwbare spits."

"Van Nistelrooij ziet dat zelf natuurlijk ook wel", vervolgt de oud-spits. "Met Luuk de Jong had PSV echt iemand in de spits staan, maar we hebben er nu al zo veel gezien. Simons, Til, El Ghazi en nu Vertessen: het is allemaal net niet."

Perez
Bij de blamage tegen SC Cambuur (3-0) werden Simons, Ibrahim Sangaré en Joey Veerman gewisseld door Van Nistelrooij. Het trio staat tegen Zürich echter weer 'gewoon' in de basis. "Blijkbaar was het geen statement", zegt Kenneth Perez. "Ik dacht: nu gaat hij de strijd aan met deze spelers. Niet dus."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie