Klimaatactivisten woedend: Messi maakt in drie maanden 52 vluchten met privéjet

Klimaatactivisten woedend: Messi maakt in drie maanden 52 vluchten met privéjet

01-10-2022 15:45
6

Uit een onderzoek van L’Équipe is naar voren gekomen dat Lionel Messi in de maanden juni, juli en augustus in totaal 52 vluchten maakte met zijn privéjet. Klimaatactivisten zijn woedend op de sterspeler van Paris Saint-Germain.

In het Franse voetbal wordt er vaak een privéjet gebruikt. Zo maken diverse topspelers er op individuele basis gebruik van en daarnaast huren clubs ook regelmatig een vliegtuig in om met de selectie en staf af te reizen voor een uitwedstrijd. Zo baarde PSG onlangs opzien door de reis van 384 kilometer naar Nantes af te leggen met een vliegtuig. 

De Franse krant besloot hier in te duiken en kwam tot de conclusie dat Messi de kroon spant wat betreft vliegen. Zo zou hij in drie maanden tijd in totaal 52 vluchten van in totaal 368 uur hebben gemaakt. Daarmee werd zo’n 1502 ton aan C02 uitgestoten. De resultaten van het Franse onderzoek komt de Argentijn op veel kritiek te staan, voornamelijk onder klimaatactivisten. Messi, die zijn privéjet ook uitleende aan vrienden en familie, heeft nog niet gereageerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie