Southgate verdedigt Man Utd-duo: 'Moet ik hem daarom buiten de selectie houden?'

Southgate verdedigt Man Utd-duo: 'Moet ik hem daarom buiten de selectie houden?'

27-09-2022 09:30
1

Harry Maguire en Luke Shaw hebben geen goede beurt gemaakt bij de nationale ploeg van Engeland. Het Manchester United-duo, dat in eigen land onder hoogspanning staat, kan op steun van bondscoach Gareth Southgate rekenen.

Erik ten Hag heeft op Old Trafford het verdedigingsduo Raphaël Varane-Lisandro Martínez geïntroduceerd, waardoor Maguire buiten de boot valt. Hetzelfde geldt voor Shaw, die voorbij is gestreefd door Tyrell Malacia. Bij Engeland spelen beide verdedigers wél. "Ik weet dat iedereen zich op Harry concentreert, maar er waren enkele zeer belangrijke momenten die Harry tijdens de twee wedstrijden leverde", doelt Southgate na het Nations League-duel met Duitsland (3-3) op die wedstrijd en op die tegen Italië (1-0 nederlaag).

"Luke is een uitstekende voetballer. Dus moet ik hem buiten de selectie laten omdat hij zijn club amper speelt of kiezen we een speler die kan leveren wat je vanavond van hem hebt gezien?", vraagt de bondscoach zich af. "Ik weet dat dit altijd een discussiepunt zal zijn, maar op deze momenten moeten we ons best doen om onze beste en meest ervaren spelers te steunen." Southgate houdt wel een slag om de arm. "Tenzij er een situatie komt, waarbij het bijna onhoudbaar en onmogelijk is om nog voor hen te kiezen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie