Superlatieven swingen pan uit voor De Bruyne: 'Onmisbare afwerker én locomotief'

Superlatieven swingen pan uit voor De Bruyne: 'Onmisbare afwerker én locomotief'

23-09-2022 18:09
3

De Rode Duivels lieten twee gezichten zien tegen Wales (2-1): in de eerste helft hadden ze geen kind aan de bezoekers, na de pauze viel het niveau tegen. Eén man stak er evenwel met kop en schouders bovenuit. Kevin De Bruyne liet nog eens zijn volledige krachtenarsenaal bewonderen.

Toegegeven, ook KDB zakte in het tweede bedrijf weg, maar voor de rust droeg hij de overige Duivels op zijn brede schouders. Ook Het Nieuwsblad was onder de indruk. 'Kevin De Bruyne was de grote man. De speler van Manchester City is onze Lionel Messi. Zoals die onmisbaar is voor Argentinië en was voor FC Barcelona, kunnen de Duivels niet meer zonder De Bruyne', trekt de krant een opvallende vergelijking.

Het openingsdoelpunt van De Bruyne wordt aangehaald als schoolvoorbeeld van zijn meesterschap. 'Die 1-0 moet je nog een paar keer bekijken om het te (proberen) begrijpen. Het schot leek heel nonchalant en niet hard, maar de bal maakte een vreemde curve die je van een poging met de binnenkant van de voet niet verwacht. Maar het gaat om De Bruyne. Dan moet je je hersenen niet pijnigen om het trachten te begrijpen', omschrijft HNB.

Ook buiten dat doelpunt was de spelmaker alomtegenwoordig. Zo trof hij nog de paal en bood hij de 2-0 op een schoteltje aan Michy Batshuayi aan. 'De middenvelder is niet alleen de afwerker, maar ook de locomotief van de Rode Duivels. De Bruyne deed zowat álles', luidt zijn besluit. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie