Vrancken is tevreden bij KRC Genk: Zo win je topwedstrijden

Vrancken is tevreden bij KRC Genk: "Zo win je topwedstrijden"

18-09-2022 18:29
4

KRC Genk heeft KAA Gent in extremis geklopt met 1-0. Coach Wouter Vrancken was na de match tevreden. Hij zag vooral overgave bij zijn team. 

"We hebben deze zege afgedwongen door enorm veel overgave te tonen. Zo win je topmatchen", vertelt Vrancken in Het Belang Van Limburg. "AA Gent kon enkel dreigen, omdat we zelf de bal enkele keren te makkelijk kwijtspeelden. Daar wilden we het te mooi doen in plaats van snel te voetballen. Voor het overige hebben we niets weggegeven en zelf toch een en ander gecreëerd tegen een heel sterke tegenstrever."

Toch wil Vrancken niet te veel met lof zwaaien. "We mogen nu vooral niet naast onze schoenen beginnen te lopen. Ik heb het al vaker gezegd: als wij niet top zijn, kunnen we tegen elke tegenstrever punten laten liggen. Zo sterk is de Belgische competitie. Wij moeten blijven deze energie in elke wedstrijd stoppen. Doen we dat niet, dan zal je dat meteen aan onze resultaten zien", besluit hij.

Volgende week is er geen competitievoetbal in de Jupiler Pro League. Na de break neemt KRC Genk het op tegen KV Oostende.