VP 11: Vanaken is een jubilaris, Samatta geeft zijn visitekaartje af

VP 11: Vanaken is een jubilaris, Samatta geeft zijn visitekaartje af

12-09-2022 18:00 Laatste update: 20:00
2

We zitten inmiddels al aan Speeldag 8 in de Jupiler Pro League. Ook afgelopen weekend was er weer heel wat te zien. Deze elf spelers vielen ons extra op. 

Coucke alert
Bij de doelmannen zat er dit weekend niet echt een topprestatie tussen, maar Gaetan Coucke stond wel pal bij KV Mechelen. Helaas voor de doelman kon hij geen clean sheet scoren na een penalty van Lamkel Zé.

De Cuyper blinkt uit
Bij Standard was Merveille Bokadi de rots in de branding, al maakte hij wel ongelukkig hands voor de aansluitingstreffer van STVV. Dedryck Boyata heeft nog geen basisplek bij Club Brugge, maar toonde wel zijn meerwaarde tegen Seraing.

Bij KAA Gent was Alessio Castro-Montes alomtegenwoordig met enkele uitstekende voorzetten. Op links kiezen we voor Maxim De Cuyper, die Anderlecht kon uittellen met twee assists.

Jubilaris Vanaken
Bij OHL bewees Mathiau Maertens nog eens zijn talent met en scoorde hij ook de 1-1. Ook Rob Schoofs was een echte motor voor KV Mechelen, dat KV Kortrijk door de gehaktmolen draaide.

Bij Club Brugge mocht Hans Vanaken vieren na zijn honderdste doelpunt in de Jupiler Pro League. Het zal zeker niet zijn laatste zijn.

Dodelijk trio
Bij KRC Genk mocht Aly Samatta de eerste goal sinds zijn terugkeer vieren. De Tanzaniaan maakte het winnende doelpunt tegen Union. Ook Vincent Janssen komt op gang bij Antwerp met vijf goals in vier wedstrijden.

Verder kon Mario Gonzalez zich laten zien voor OH Leuven. Hij pikte twee goals mee tegen Sporting Charleroi en droeg zo bij aan de 3-2 overwinning.