OFFICIEEL: Trossard neemt afscheid van Potter, Chelsea haalt nieuwe T1

OFFICIEEL: Trossard neemt afscheid van Potter, Chelsea haalt nieuwe T1

08-09-2022 17:00
3

Graham Potter maakt de overstap van Brighton & Hove Albion naar Chelsea. De Londense club heeft donderdagmiddag zijn komst bevestigd. Potter (47) is de opvolger van Thomas Tuchel. 

Potter tekent bij Chelsea een contract voor vijf seizoenen. "We zijn verheugd om Graham naar Chelsea te halen. Hij is een bewezen coach en een vernieuwer in de Premier League die past bij onze visie voor de club", zegt Chelsea-eigenaar Todd Boehly.

"Hij is niet alleen buitengewoon getalenteerd, maar heeft ook vaardigheden en capaciteiten die verder reiken dan het veld, wat van Chelsea een succesvollere club zal maken. Hij heeft een grote impact gehad bij zijn vorige clubs en we kijken uit naar zijn positieve impact bij Chelsea. We kijken ernaar uit om hem, zijn coachingteam en de ploeg de komende maanden en jaren te ondersteunen bij het realiseren van hun volledige potentieel", vervolgt Boehly.

Potter is de opvolger van Tuchel, die na de Champions League-nederlaag tegen Dinamo Zagreb werd ontslagen. Vermoedelijk speelde er op de achtergrond meer.