Jonkies van Club Brugge beginnen sterk aan Youth League met winst tegen Leverkusen

07-09-2022 17:48
10

De jonkies van Club Brugge hebben de A-ploeg woensdag het goede voorbeeld gegeven. In eigen huis was Club NXT veel te sterk voor Bayer Leverkusen. Het werd 4-1 voor Blauw-Zwart.

De jonkies van NXT begonnen net zoals de A-ploeg aan hun Europese avontuur tegen Bayer Leverkusen. Met enkele spelers die ook actief zijn in de Challenger Pro League, zoals Kyriani Sabbe, Romeo Vermant en Arne Engels, nam Blauw-Zwart de partij al snel in handen.

Het wist ook enkele kansen bij elkaar te voetballen en zette Leverkusen-doelman Steur meermaals aan het werk. Een uitstekende Sabbe wist zijn maats met enkele knappe voorzetten steevast te vinden en voor flink wat gevaar te zorgen. Aan de overzijde deed linksachter Seys hetzelfde, maarr het vizier bij de jonkies van Club Brugge stond niet al te scherp.

Blauw-Zwart was oppermachtig, maar kreeg toch het deksel op de neus. Na een knappe aanval wist Sertdemir de Duitse bezoekers tegen de gang van het spel in na twintig minuten voetballen op voorsprong te brengen. Lang kon Leverkusen daar echter niet van genieten. Verdediger Jorne Spileers wist enkele minuten later een vrije trap in doel te werken en bracht de bordjes weer op gelijke hoogte.

Ook daarop bleef het balbezit voor Club NXT en had het de wedstrijd helemaal onder controle. De voorsprong ontbrak nog, maar kregen we toch net voor rust. Een foutje achterin bij Leverkusen werd genadeloos afgestraft door Talbi, die Vermant bediende. De spits maakte er de verdiende 2-1 van. Via Talbi werd het zelfs nog 3-1 en kon Blauw-Zwart tevreden de rust in.

De wedstrijd leek al helemaal beslist te zijn en werd dat helemaal na de pauze. In minuut 48 pikte ook Keano Vanrafelghem zijn doelpunt mee na een knappe voorzet van Sabbe. 4-1 en de drie punten voor Club NXT.

Het bleek helemaal de klap teveel voor de bezoekers van Leverkusen, die er amper nog aan te pas kwamen. Club NXT domineerde en wist via de rechterflank ook goede kansen bij elkaar te voetballen. De 5-1 was dichterbij dan de 4-2, maar een doelpunt viel er niet meer. Het bleef 4-1.