Gumienny over bij Club Brugge: “Grootste blunder van het seizoen tot dusver”

Gumienny over bij Club Brugge: “Grootste blunder van het seizoen tot dusver”

05-09-2022 12:37 Laatste update: 13:48
39

Lawrence Visser floot vrijdag Club Brugge tegen Cercle Brugge. In de beginfase ging hij in de mist door slechts geel te trekken voor een horrortackle van Marcelin. 

In zijn wekelijkse analyse in Het Belang van Limburg kwam oud-scheidsrechter Serge Gumienny terug op de fase. “Er is ook een fase uit de Brugse derby die ik niet zomaar wil laten passeren. Daar had Lawrence Visser altijd rood moeten trekken voor de aanslag van Cercle-speler Marcellin op Club-middenvelder Nielsen.”

Ook snapt hij niet waarom de VAR niet heeft ingegrepen. “Onbegrijpelijk ook dat de VAR daar niets deed. Dit was donkerrood, een tackle met zo'n intensiteit op kniehoogte is een doodschop. Voor mij is dit de grootste arbitrale blunder van het seizoen tot dusver.”

Scheidsrechter Visser, die als enige van onze competitie UEFA Champions League-aanduidingen krijgt, had had het hier dus mis. “Ik ben benieuwd welke uitleg het Referee Department hieraan gaat geven. Feit is dat Visser na eerder de miserie in Standard-Gent niet sterk aan het seizoen is begonnen”, aldus Gumienny.