Vertonghen na eerste wedstrijd bij Anderlecht: Probeer mijn ervaring te brengen

Vertonghen na eerste wedstrijd bij Anderlecht: "Probeer mijn ervaring te brengen"

05-09-2022 11:02

Jan Vertonghen speelde gisteren zijn eerste minuten in het shirt van RSC Anderlecht. Het zijn meteen ook zijn eerste minuten in de Jupiler Pro League. Na de 2-2 tegen Oud-Heverlee Leuven sprak de Rode Duivel met de pers. 

Bij zijn invalbeurt werd Vertonghen meteen onthaald door een oorverdovend applaus. De omroeper droeg zijn steentje bij door de zijn naam extra luid door het Lotto Park te scanderen. Het gaf meteen een beeld van de verwachtingen die Anderlecht en haar supporters koesteren. 

Voor Vertonghen blijft het allemaal nog steeds een beetje een verrassing. "Om de waarheid te zeggen, was de transfer niet meteen berekend," verklaarde Vertonghen na afloop van de wedstrijd. "Ik heb de keuze gemaakt om hier te komen spelen omdat ik weer wilde spelen, maar ik moet me nog aanpassen aan mijn nieuwe omgeving.”

Hij heeft toe dat hij zich nog wat moet inwerken in de ploeg. Dat kan ook niet anders, rekening houdend dat hij pas vorige week voorgesteld werd. “Ik ken de namen of de kwaliteiten van elk van mijn ploegmaats niet, maar wat ik zag was een vrij jong team, dat ervaring mist en zeker vertrouwen na twee nederlagen”, vertelt Vertonghen. Hij gelooft sterk dat hij het team het een en ander kan bijdragen. “ik zal proberen mijn ervaring mee te brengen zoals ik zondag heb gedaan.”