'Alsof Vanaken naar Anderlecht zou gaan: Gakpo (PSV) aangeboden bij Ajax'

'Alsof Vanaken naar Anderlecht zou gaan: Gakpo (PSV) aangeboden bij Ajax'

02-09-2022 09:30
7

De Telegraaf kwam vrijdagochtend met een bijzonder verhaal. Zo zou het management van PSV-sterkhouder Cody Gakpo hem hebben aangeboden bij rivaal Ajax. Van een transfer komt het echter niet, Ajax besloot om niet in te gaan op het voorstel.

Cody Gakpo is op zijn 23ste een van de absolute uitblinkers bij PSV. Vaak met de kapiteinsband rond de arm, is de Nederlander dé man om in de gaten te houden in Eindhoven. Dit seizoen kwam Gakpo in vier wedstrijden als tot zes goals en drie assists en werd hij de hele zomer gelinkt aan een transfer.

Leeds United of Southampton leek lange tijd de strijd om Gakpo te winnen. Beide clubs waren bereid veertig miljoen of meer neer te leggen voor de aanvaller, maar die trok zelf de stekker uit de onderhandelingen en besloot bij PSV te blijven. Als het aan PSV en het management van Gakpo had gelegen, was hij voor 43 miljoen euro vertrokken, klinkt het.

Uitgerekend Ajax had de nieuwe bestemming van Gakpo kunnen worden. Afgelopen maandag, toen Antony zijn transfer naar Manchester United had afgerond, werd Gakpo door zijn management aangeboden bij Ajax. Volgens de ochtendkrant besloten de Amsterdammers niet toe te happen. Het is niet duidelijk of Gakpo op de hoogte is geweest van de gevoelige stap van zijn management.