Italianen zijn helemaal overtuigd: 'De Ketelaere is nu al de prins van San Siro'

Italianen zijn helemaal overtuigd: 'De Ketelaere is nu al de prins van San Siro'

28-08-2022 10:00
33

Charles De Ketelaere vierde zaterdag zijn eerste basisplaats als speler van AC Milan. Tegen Bologna mocht hij ruim een uur opdraven en daarin was hij goed voor een assist voor het openingsdoelpunt van Rafael Leao. De Italiaanse pers spreekt over een absolute glansprestatie.

Bij La Gazzetta dello Sport konden ze met hun complimenten geen blijf over de prestatie van De Ketelaere. 'Assist op Leao en veel magie: De Ketelaere is nu al de prins van San Siro', titelt de iconische roze sportkrant. 'Voor het eerst als basisklant veroverde De Ketelaere Milan met een reeks geweldige acties. Hij was charismatisch en maakte indruk op de 70.000 toeschouwers in San Siro', staat er verder te lezen. Naar verluidt was de 'chemie' met aanvalsbroeder Leao al erg aanwezig.

Ook in Tuttosport, een krant uit Turijn, zijn de commentaren grotendeels lovend. 'Na enkele flitsen als invaller toonde De Ketelaere nu zijn magie als basisspeler', klinkt het onder meer. In minuut 62 ging CDK overigens naar de kant voor Tommaso Pobega. Op dat moment stond het al 2-0, ook de eindstand. Tegelijkertijd mocht Alexis Saelemaekers invallen, terwijl Divock Origi 90 minuten op de bank bleef.