Gheysens (Antwerp) maakt niet veel van uitschakeling: Ploeg in opbouw

Gheysens (Antwerp) maakt niet veel van uitschakeling: "Ploeg in opbouw"

26-08-2022 14:09
47

Paul Gheysens, voorzitter van FC Antwerp, reageerde vrijdag op de uitschakeling in de laatste Conference League-voorronde tegen Basaksehir. Hij vertelde aan Het Laatste Nieuws geen groot spel te maken van die teleurstelling.

De voorzitter van Antwerp reageerde rustig en berekend op de uitschakeling, wat toch een stevige domper was. "Ik had er wel voor een stuk op gerekend, dat geef ik toe", stak hij van wal. Toch verwijt hij de spelers en staff niets. "Het is dubbel, want natuurlijk had een verlengd Europees verhaal mooi geweest. Maar langs de andere kant: we hebben een ongelooflijk goeie staf, zij moeten de tijd krijgen om die ploeg te kunnen uitbouwen. We beschikken over zoveel talent. We moeten nu natuurlijk niet enthousiast gaan worden omdat we eruit liggen, maar we hoeven hier ook niet te zwaar aan te tillen", vertelde hij.

Gheysens benadrukte ook dat hij zich niet meer moeit met de sportieve kant van de club. "Ze hebben me ooit eens verweten dat ik naar de kleedkamer ben geweest voor anderhalve minuut. Dat was de enige keer. Ik heb vertrouwen in mijn team en ik laat ze hun werk doen. Hoe minder ik me ga moeien, hoe beter. Het zijn beroepsmensen, en de verantwoordelijkheid ligt bij hen."

Antwerp kan zondag al reageren op het veld van KAA Gent. Stamnummer 1 is nog steeds ongeslagen en kan die rit dus nog doorzetten. Daarna speelt het opnieuw een midweekwedstrijd, dat is de uitgestelde wedstrijd van afgelopen week tegen Union. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie