Mazzu zet Anderlecht op scherp: Niet zo makkelijk als het lijkt

Mazzu zet Anderlecht op scherp: "Niet zo makkelijk als het lijkt"

24-08-2022 15:16
6

Anderlecht heeft in de Conference League een uitstekende uitgangspositie tegen YB Bern. Het won de heenmatch al met 0-1. Coach Felice Mazzu hoopt vooral dat er geen gemakzucht toeslaat. 

"We staan er goed voor, maar het zal niet zo makkelijk worden als het lijkt", vertelt Mazzu aan Het Laatste Nieuws. "Young Boys blijft een goeie ploeg die kansen zal afdwingen. Aan ons om ons eigen spel te spelen en mentaal goed te zitten. We denken zeker niet aan betonneren, maar we zullen intelligent moeten zijn en de organisatie behouden op de moeilijke momenten."

Mazzu heeft alvast niet getraind op strafschoppen. "Als ik mijn spelers laat trainen op penalty’s, wil dat zeggen dat ik niet in de zege geloof. Natuurlijk kan het op een strafschoppenreeks uitdraaien, maar een penalty trappen voor een vol stadion is totaal anders dan op training. Elke speler van Anderlecht kan een penalty omzetten, maar op het mentale en emotionele aspect in die situatie kan je niet trainen."

Vorig seizoen liep het in die laatste voorronde nog mis voor Anderlecht. Het verloor van Vitesse en zag het Europese sprookje meteen aflopen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s