Barcelona nog niet klaar: ‘Meunier en ex-KV Kortrijk-speler op verlanglijstje’

Barcelona nog niet klaar: ‘Meunier en ex-KV Kortrijk-speler op verlanglijstje’

19-08-2022 17:46 Laatste update: 23-08-2022 23:53
3

FC Barcelona heeft torenhoge schulden, maar de Spaanse topclub lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. Zo wordt onder meer Thomas Meunier in verband gebracht met de Catalaanse club.

Meunier wordt ook genoemd bij Manchester United, maar daar is het inmiddels windstil geworden rondom een deal. Marca laat nu weten dat Foyth (Villarreal) en Meunier (Dortmund) eerste keus zijn bij Barça om de rechtsbackpositie in te vullen. Bellerin staat op het reservelijstje. Dest lijkt geen toekomst meer te hebben onder Xavi.

Verder bekijkt Barcelona ook Youcef Atal. De ex-KV Kortrijk-speler kan de hele rechterflank bestrijken en staat momenteel onder contract bij Nice. Zijn verbintenis loopt daar nog tot 2023 en zijn marktwaarde bedraagt vijftien miljoen euro. In de zomer van 2018 ging Acal van KV Kortrijk naar Nice voor zo’n drie miljoen euro.

Update 24/8: Een mogelijke transfer van Meunier naar Barcelona behoort nog niet tot het rijk der afgesprongen deals. Volgens Mundo Deportivo zijn er zelfs nieuwe gesprekken opgestart. Meunier staat open voor een vertrek bij Borussia Dortmund, maar dan zal Barça ook met geld over de brug moeten komen.