'Promovendus Nottingham Forest betaalt recordbedrag voor Wolves-aanvaller'

'Promovendus Nottingham Forest betaalt recordbedrag voor Wolves-aanvaller'

18 augustus - 18:26
5

Premier League-promovendus Nottingham Forest gaat het eigen transferrecord breken voor Morgan Gibbs-White. De middenvelder komt voor maximaal 53 miljoen euro over van Wolverhampton Wanderers, melden Engelse media.

Nottingham Forest betaalt in eerste instantie 41,5 miljoen euro voor Gibbs-White. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 53 miljoen. Het record bij Forest stond pas twee maanden op naam van Taiyo Awoniyi, die voor 22 miljoen overkwam van Union Berlin. De verwachting is dat de komst van de jeugdinternational deze week wordt bevestigd door Forest en Wolves.

Gibbs-White is een 22-jarige middenvelder, die in de eerste twee Premier League-speelrondes de negentig minuten volmaakte voor Wolverhampton Wanderers tegen Leeds United en Fulham. Ook Everton was geïnteresseerd, melden The Athletic en The Telegraph.

Met de recordtransfer onderstreept Nottingham Forest nogmaals zijn ambities. Deze zomer werd al 120 miljoen euro uitgegeven aan vijftien nieuwe spelers. Als Gibbs-White binnen is, tilt Forest de transferuitgaven deze zomer naar ruim 160 miljoen. Alleen Chelsea en FC Barcelona hebben op dit moment nog een negatievere transferbalans, maar staan op het punt om gepasseerd te worden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie