OFFICIEEL: Brok Spaanse ervaring strijkt neer in Lommel na avontuur in Bolivia

OFFICIEEL: Brok Spaanse ervaring strijkt neer in Lommel na avontuur in Bolivia

09-08-2022 08:39

SK Lommel heeft haar middenveld geïnjecteerd met een flinke portie métier. Alex Granell moet de Limburgers helpen om bovenin mee te draaien in de Challenger Pro League. De 34-jarige Spanjaard brengt alvast ervaring uit La Liga mee.

Maandagavond heeft Lommel haar nieuwste transfer helemaal afgerond, zo blijkt uit een bericht op haar website. In het Soevereinstadion lag voor Granell een contract voor twee jaar te wachten. De Spanjaard stapt over van Club Bolivar, uit Bolivia dus. Daar was hij anderhalf jaar geleden aan een avontuur begonnen. Aangezien de competitie in dat land volgens de jaarkalender verloopt, zou Granell in blakende vorm moeten verkeren.

Het grootste deel van zijn loopbaan bouwde de controlerende middenvelder op bij Girona. Dat is geen toeval, want Granell werd in de omgeving van die stad geboren. Tussen 2014 en 2020 was hij er een vaste waarde, waaronder twee seizoenen in La Liga. Met liefst 372 professionele wedstrijden op zijn teller moet Granell de nodige rust en ervaring toevoegen aan de Lommelse spelersgroep.