'La Liga steekt een stokje voor financiële plannen van FC Barcelona'

'La Liga steekt een stokje voor financiële plannen van FC Barcelona'

8 augustus - 15:44
9

Een nieuwe financiële aderlating voor FC Barcelona. De Catalanen wilden via een truc meer geld vrij maken, maar La Liga steekt hier een stokje voor. De Spaanse bond ziet de injectie niet als 'nieuw geld'.

Preses Joan Laporta heeft een dochteronderneming opgericht. Er werd 150 miljoen euro geïnvesteerd in Logksley Investments SL, meldt COPE. Middels dat bedrijf heeft Barcelona de financiële hefbomen geprobeerd te omzeilen, zodat er geld vrijgemaakt kon worden. La Liga erkent het 'nieuwe geld' echter niet, waardoor de club er weinig aan heeft. Nog erger: Barcelona moet tot overmaat van ramp 37,5 miljoen euro betalen over de nieuwe investering.

Doordat Robert Lewandowski, Raphinha en Jules Koundé zijn gekocht, heeft Barcelona geen ruimte meer in het salarishuis en is het ook gecompliceerder om nieuwe investeringen te doen. De Catalanen probeerden de operatie samen met het bedrijf Sixth Street te laten slagen. Dat bedrijf werkte in het verleden ook samen met Real Madrid en in het bijzonder president Florentino Pérez. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie